EPIGENETICA IN PRACTICA MEDICALA - hardcover

EPIGENETICA IN PRACTICA MEDICALA - hardcover
Ghid pentru clinician
120,00 lei
Cantitate:
Autor: Prof. Dr. Sorin Buzinschi

Prof. Dr. Sorin Buzinschi

Profesor universitar, doctor in stiinte medicale
Medic primar pediatru, specialist in gastroenterologie, la sectia clinica de pediatrie I, in cadrul Spitalului Clinic de Copii Brasov.

     Epigenetica in practica medicala, prima carte de epigenetica din literatura medicala romaneasca, contine informatii esentiale, necesare medicilor si studentilor, dar si celor preocupati de interrelatiile gene-nutritie, responsabile de aparitia unor afectiuni precum obezitatea, diabetul zaharat de tip 2, bolile cardiovasculare, cancerul.
     Daca pana recent era greu de imaginat ca modul de alimentatie al bunicilor ar putea influenta starea de sanatate a nepotilor si stranepotilor, in prezent, epigenetica, noua revolutie in medicina, arata cum experientele generatiei anterioare au un rasunet real asupra urmasilor.
     Privind lucrurile dintr-o noua perspectiva, descoperim ca alegerile pe care le facem in viata de zi cu zi produc schimbari in corpul nostru care nu depind numai de bagajul genetic cu care am venit si care era considerat pana nu demult responsabil de toate problemele noastre. In schimb, aflam ca acest bagaj genetic poate fi folosit in diverse moduri prin activarea sau dezactivarea unor gene, ca raspuns al organismului nostru la mediul cu care interactioneaza.
     Prof. Dr. Sorin Buzinschi prezinta intr-un mod clar si concis tot ce trebuie sa stim despre epigenetica, aducand o schimbare de paradigma care ne face sa privim intr-un mod diferit tot ceea ce stiam despre felul in care putem trata sau preveni anumite boli.
     „Cititi aceasta lucrare si aveti grija de epigenomul dumneavoastra!" (Prof. Dr. Adrian Restian)


TOP VÂNZĂRI

CELE MAI CĂUTATE