INDREPTAR PRACTIC DE MEDICINA DE FAMILIE - EDITIA A 3-A

INDREPTAR PRACTIC DE MEDICINA DE FAMILIE - EDITIA A 3-A
100,00 lei
Cantitate:
Autor: Prof. Dr. Dumitru Matei

Prof. Dr. Dumitru Matei

Sef catedra Medicina de familie - Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti
Medic specialist pediatrie, Institutul de ocrotire a mamei si copilului "Prof. Univ. Dr. A. Rusescu", Bucuresti
Presedinte Executiv Societatea Academica de Medicina a Familiei

Lucrarea „Indreptar practic de medicina de familie“ a fost conceputa de un colectiv redactional cu vasta experienta profesionala pentru a veni in intampinarea studentilor si rezidentilor de medicina de familie care fac stagiul practic la cabinetele medicale, in cadrul modulului de medicina de familie. Aceasta lucrare a fost lansata la Conferinta Nationala de Medicina a Familiei 2017.

Continutul lucrarii corespunde baremului de cunostinte practice obligatorii care trebuie insusite de studentii si rezidentii in stagiul de medicina de familie, cuprinde informatii medicale actualizate si raspunsuri la probleme specifice ale practicii medicului de familie. De asemenea, pe langa modelul de prezentare de caz, au fost concepute din experienta practica prezentarile cazurilor unor pacienti, respectand modelul mentionat, care sa vina in sprijinul pregatirii viitorilor specialisti in medicina de familie.

Au fost introduse capitole noi referitoare la consilierea pregravidica, rolul medicului de familie in modificarea comportamentului, principii de alcatuire a unor regimuri alimentare pentru anumite boli frecvente pentru care pacientul se adreseaza medicului de familie, algoritmi de tratament si investigatii paraclinice in principalele boli cu care se confrunta medicul de familie. De asemenea, a fost adaugat un capitol de tehnici si principii de psihoterapie.

Speram ca lucrarea „Indreptar practic de medicina de familie“ – editia a treia, sa constituie un instrument de lucru pentru orice medic practician, prin urmare ar trebui sa nu lipseasca de la nici un cabinet de medicina de familie.

Ați putea fi interesat și de:


TOP VÂNZĂRI

CELE MAI CĂUTATE