ESENTIALUL IN MEDICINA DE FAMILIE - hardcover

ESENTIALUL IN MEDICINA DE FAMILIE - hardcover
Editia a 3-a
180,00 lei
Cantitate:
Autor: Prof. Dr. Dumitru Matei

Prof. Dr. Dumitru Matei

Sef catedra Medicina de familie - Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti
Medic specialist pediatrie, Institutul de ocrotire a mamei si copilului "Prof. Univ. Dr. A. Rusescu", Bucuresti
Presedinte Executiv Societatea Academica de Medicina a Familiei
Autor: Prof. Dr. Adrian Restian

Prof. Dr. Adrian Restian

Medic primar de medicina a familiei
Profesor universitar, Catedra de Medicina Familiei, Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", Bucuresti
Presedinte Societatea Academica de Medicina a Familiei (SAMF)

Editie de lux cu coperta cartonata - serie limitata

Lansata la CNMF 2016, a III-a editie a lucrarii “Esentialul in Medicina de Familie” contureaza conceptul de medicina preventiva prin abordarea multidisciplinara a patologiei care sa permita prevenirea, diagnosticul precoce si tratamentul bolnavului.

“Tot mai multe specialitati considera ca bolile cronice netrasmisibile nu pot fi controlate cu mijloacele de diagnostic si de tratament existente, simtind nevoia de punere a accentului pe factorii de risc care se regasesc in mare parte in stilul de viata. Tot mai mult se accepta faptul ca foarte multe boli cronice evolueaza silentios ani de zile si pot debuta direct prin complicatii (…) .

Prin urmare, medicul de familie trebuie sa abordeze pacientul in integritatea lui, sa puna accent pe aspectele de preventie, insistand asupra modificarii stilului de viata, sa fie un fin clinician si sa valorifice semnele minore de boala sau pe cele nespecifice, pentru a putea sesiza timpuriu aparitia subclinica a bolii. Medicul de familie reprezinta placa turnanta, liantul in echipa multidisciplinara care se ocupa de prevenirea, diagnosticul precoce si tratamentul bolnavului (…).

Nevoile pacientului si manifestarile bolii variaza foarte mult in functie de varsta pacientului. De aceea, pentru a trata corect diferitele boli pe care le pot prezenta pacientii de diferite varste, medicul de familie trebuie sa stie care sunt nevoiele acestora, care sunt bolile mai frecvente si care sunt manifestarile lor clinice in functie de varsta pacientului”.

Sub redactia:
Prof. Dr. Dumitru MATEI
Prof. Dr. Adrian RESTIAN

Ați putea fi interesat și de:


TOP VÂNZĂRI

CELE MAI CĂUTATE